Yvonne Struys   
© 2024 Yvonne Struys

Hoofdweg 15

NL 9945 PA Wagenborgen

+31(0)5 96 54 29 26

+31(0)6 51 53 67 57

www.struys.nl

Open: op afspraak.

Op de meest uiteenlopende plekken, in overwachte situaties en in soms barre omstandigheden maakt Yvonne Struys haar zoektochten. Zij kiest haar reisdoelen bewust, maar of zij nu naar het hoge Noorden trekt of een reis onderneemt in de geest, zij laat zich steeds weer verrassen door haar ontdekkingen. Graag volgt ze de oude paden uit de geschiedenis en luistert naar mythen en volksverhalen. Ze verzamelt liederen van het land en laat zich inspireren door de muziek. Haar voorliefde gaat uit naar oude en doorleefde materialen met een geschiedenis van zichzelf.

Zij verwerkt die en voegt er taal aan toe: een strofe uit een gedicht, uit een heldenepos of een lied. Door ze ineen te vlechten schept ze een nieuw verhaal, ongeschreven en ongekend. De beschouwer kan het alleen vermoeden. Het is een verhaal over goden, helden en heiligen die strijden om het bestaan, over de beproevingen en de innerlijke conflicten van de mens.

Het werk van haar is een confrontatie met een geheimzinnig gebied dat op de drempel ligt naar een wereld waarin zich een strijd afspeelt, waar goden naar de aarde lijken af te dwalen en de aardse krachten naar de hemel reiken.

Wat zij vastlegt met haar werken zijn aangrijpende getuigenissen van de momenten waarop de strijd even gestaakt wordt en alles de adem inhoudt, waarin alles anders wordt. Ze zijn tijdloos in hun eigen ruimte en maken de indruk van visionaire drempelmarkeringen naar de eeuwigheid.

Jana Loose

© 2024 Yvonne Struys
© 2024 Yvonne Struys © 2024 Yvonne Struys © 2024 Yvonne Struys
© 2024 Yvonne Struys