Hans van Herwijnen   
© 2024 Hans van Herwijnen

Ateliertwee

Voorstraat 32

NL 9693 EH  Bad Nieuweschans

+31(0)5 97 65 54 20

+31(0)6 42 29 61 63

Open: op afspraak.

Hans van Herwijnen exposeert, werkt en leeft samen met de kunstenaar Ingrid Constance van der Stelt. Zijn oeuvre is veelzijdig, zowel figuratief/realistisch als abstract, en soms worden verschillende stijlen ook binnen één werk samengebracht. Inhoudelijk is er eveneens een enorme diversiteit te bespeuren. Gaat het ene schilderij over beweging en geluid, dan is het volgende een onschuldig landschap. En even later krijgt dat landschap een erotische lading.

Het idee dat een kunstenaar slechts één stijl zou moeten hebben, en liefst ook maar één boodschap, wordt door Van Herwijnen dus niet onderschreven. Kunst kan immers niet ontstaan zonder de gevoelens van de kunstenaar die het kunstwerk maakt, of zoals de filosoof Hegel het verwoordt: "het kunstwerk ontstaat alleen wanneer het door de geest is heengegaan".

Opleiding

Hans van Herwijnen volgde een opleiding aan het Instituut voor Kunst- en Nijverheids-onderwijs in Amsterdam (de huidige Rietveld Academie). Hij werkte daarna als grafisch ontwerper en volgde met succes de opleiding Schilderkunst aan de Vrije Academie Kennemerland (nu Kunstacademie Haarlem), waar hij afstudeerde onder zijn motto K=me (Kunst is Materie en Emotie).

Ateliertwee

In Ateliertwee, een voormalige Pastorie liggend aan de fraaie Voorstraat in het beschermde dorpsgezicht van Bad Nieuweschans, vindt u schilderijen van het kunstenaarspaar Ingrid Constance van der Stelt en Hans van Herwijnen in een steeds wisselende tentoonstelling.

©  Kunst aan de rand van Nederland.

©  Kunst aan de rand van Nederland.

© 2024 Hans van Herwijnen
© 2024 Hans van Herwijnen © 2024 Hans van Herwijnen © 2024 Hans van Herwijnen
© 2024 Hans van Herwijnen © 2024 Hans van Herwijnen © 2024 Hans van Herwijnen