Overzichtstentoonstelling 2018   

12½ jaar Kunst aan de rand van Nederland

Het genootschap is inmiddels een niet meer weg te denken podium voor 50 kunstenaars in de Gronings-Duitse grensstreek. Hun veelzijdige werk willen zij aan een zo breed mogelijk publiek laten zien.

Sinds de oprichting in 2006 door Ingrid Constance en Hans van Herwijnen van Ateliertwee in Bad Nieuweschans, werden ieder jaar één of meerdere tentoonstellingen georganiseerd en ook werd acte de présence gegeven tijdens diverse evenementen in de regio, aan beide zijden van de voormalige landsgrens van Oostgroningen, Ostfriesland en Emsland.

De Stichting Atelierroute Oostgroningen, ontstaan als opvolger van de Stichting Beeldende Kunst (SBK) in Veendam, is eind 2011 samengevoegd met Kunst aan de rand van Nederland. Jaarlijks wordt tijdens het Pinksterweekend een atelierroute gehouden.

Aan deze groepsexpositie in vanBeresteyn die duurde van 23 november 2018 t/m 3 januari 2019, deden 25 beeldende kunstenaars mee, dus werd voor een afwisselend aanbod gezorgd zowel in stijl als in materiaalgebruik, in bekende en minder voor de hand liggende technieken.