Expositie International Plein Air 2021   
Expositie kunstproject Internationaal Plein Air in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten van juni t/m oktober 2021.

Al sinds begin jaren 90 bestaat er een vriendschapsband tussen Cultuur- en Kunstkring Rhauderfehn en kunstenaars uit de regio Tjoemen in West Siberiƫ. Inmiddels kwamen daar Nederlandse connecties bij, met bestuursleden van kunstgenootschap Kunst aan de rand van Nederland. De lang bestaande vriendschap leidt tot verschillende uitwisselingsprojecten, waaronder deze reizende tentoonstelling.

In 2018 bezochten 3 Duitse en 3 Nederlandse kunstschilders diverse steden en gebieden in West-Siberiƫ en Rusland, waar samen met regionale kunstenaars en Plein Air werd geschilderd. In 2019 vond een tegenbezoek plaats en werd er in Rhauderfehn, Leer, Volendam, Zaanse Schans en op Waddeneiland Wangerooge gewerkt.

Ongeveer 70 schilderijen, van grafisch tot figuratief, van kleurrijk tot duister, van abstract tot realistisch, van 17 kunstenaars die aan het project deelnamen, werden samengebracht tot deze expositie, die net zo gevarieerd was als de kunstenaars die de werken maakten.

De expositie kreeg de passende ondertitel Bruggen verbinden, vriendschap behoeft geen taal en werd vergezeld door een catalogus.