Goldjebloum   
© 2024 Goldjebloum

MW Goldjebloum

Wilma Mencke

Overdijksterweg 12

NL 9551 TW Sellingen

+31(0)6 44 87 00 63

www.goldjebloum.nl

Open: check even mijn website en op afspraak.

Sinds ik in 2017 neerstreek in Sellingen, Westerwolde, is de Natuur nog belangrijker geworden in mijn werk. Na ruim 40 jaren hinterglasbilder te hebben geschilderd van vnl. bloemen is mijn eerste liefde, textiel, weer in beeld gekomen. Mijn werkwijze noem ik 'meditatief handborduren', dit doe ik elke dag. Daarnaast fotografeer ik.

©  Kunst aan de rand van Nederland.

Mijn atelier is in de natuur aan het Ruiten Aakanaal en ik vind mijn inspiratie tijdens de dagelijkse walking the dog routes. Of eigenlijk springt het onderwerp mij in het oog en verordent: noteer me, fotografeer me! Hieraan geef ik met liefde gehoor. Zo is in twee jaar tijd de taoïstische serie "Voortborduren op mijn ware Natuur" ontstaan, die nu een hele wand beslaat in mijn atelier (zo’n 70 stuks). Bij elk werkje komt een zelfgemaakt gedicht. Binnenkort zal ik ook op gefotografeerde portretten gaan borduren als volgende stap.

De andere serie is geïnspireerd op een citaat van de mystica Hildegard von Bingen: "…ik ben een dansend veertje op Gods adem". Deze leidde tot een negental fotowerken. Waarbij gevonden veertjes wonderlijk opgaan in mijn borduurwerk. De portretten die ik nu borduur zijn minstens zo interessant aan de achterkant.

Opleiding

  • Akte Nd, textiel & tekenen
  • Academie Minerva, lerarenopleiding Tekenen, schilderen, kunstgeschiedenis 1e graads.
© 2024 Goldjebloum © 2024 Goldjebloum
© 2024 Goldjebloum © 2024 Goldjebloum © 2024 Goldjebloum © 2024 Goldjebloum © 2024 Goldjebloum © 2024 Goldjebloum