Agnes Spruit   
© 2023 Agnes Spruit

Ossedijk 3

NL 9699 TB Vriescheloo

+31(0)597 54 18 28

www.agnesspruit.nl

Open: op afspraak.

Ik ben beeldend kunstenares en theatermaakster, het theatrale zit altijd in mijn werk. Mijn exposities zijn een beleving, alle werken vormen samen een verhaal. De bezoeker kan dwalen in dit verhaal en reflecteren.

Ik maak handgemaakt vilt. Vilt wordt gemaakt van wol. Door middel van wrijving met water en zeep maak je vilt. Ik verander voortdurend van stijl en werkvorm, omdat vilt oneindig veel mogelijkheden biedt. Per onderwerp bepaal ik mijn techniek en mijn vorm- en kleurtaal. Het maakt veel verschil of ik gebruik maak van delicate, transparante technieken op zijde of werk met de ruige wol met een natuurlijke uitstraling rechtstreeks uit de vacht van het schaap. Hoewel vilt mijn belangrijkste medium is in de beeldende kunst, vind ik het fijn om af en toe met andere materialen aan het werk te gaan. In mijn theater wek ik kunsttableaus tot leven en in documentaires is het heerlijk om een goed verhaal te vertellen met mooie beelden.

Mijn kunstvorm delen met anderen door middel van exposities of het geven van workshops is voor mij onmisbaar.

Ik exposeer in de Ratskeller, Leer Duitsland, van 8 t/m 24 september 2023 in het kader van de groepsexpositie Atelierroute 2023. Op 16, 17, 23 en 24 september is mijn atelier geopend voor bezoek. Op 23 september is er een grote workshopgroep aanwezig, ik heb dan geen tijd u persoonlijk te woord te staan. Mijn man vervangt mij. Wilt u mij persoonlijk spreken over mijn werk, bezoek ons dan op de andere dagen.

Ook in de tuin exposeer ik werk. Mijn werk ’Rondedans met Moeder Aarde’ is onlosmakelijk verbonden aan onze natuurtuin. In het midden van een koepel van takken hangt mijn gevilte gedicht en staat het prachtige beeld van Moeder Aarde, dat met haar expressieve houding zowel de schoonheid als de aantasting van de natuur verbeeldt. Met een beetje fantasie ziet u hoe u met Moeder Aarde zou kunnen dansen. Het gedicht is een vertaling van die dans. Als u om haar heen loopt verandert de expressie van het beeld voortdurend mee met de emoties van het gedicht. Als je met iemand danst, ga je tijdelijk een relatie aan met die persoon. Op deze wijze probeer ik in dit kunstwerk de dans, de relatie, die wij als mensen hebben met de aarde te verbeelden.

Het beeld is ontstaan n.a.v. een antropologisch onderzoek in Indonesië en gemaakt op een grote boomwortel waarop ik viltsculpturen heb aangebracht. Nadat het beeld is geëxposeerd in diverse musea, is dit een unieke kans om het beeld en de andere werken in de natuurlijke omgeving te zien!

Uitgebreide informatie over dit project is te lezen op mijn website. Locatie van de expositie: Ossedijk 3, 9699 TB Vriescheloo.

© 2023 Agnes Spruit © 2023 Agnes Spruit © 2023 Agnes Spruit © 2023 Agnes Spruit © 2023 Agnes Spruit