Roland Kuck   
© 2024 Roland Kuck

Airbrush & Art Akademie

Nordbeck-Siedlung 3

D 26831 Bunde

+49(0)4959 939 69 89

www.rolandkuck.com

Open: op afspraak.

Na zijn kunst –en grafiekstudie specialiseerde Ronald Kuck zich in illustratie– en airbrushtechniek. Vanaf 1988 werkt hij als zelfstandig kunstenaar in zijn eigen atelier.

Hij stichtte een school voor airbrush-design, schreef hierover vakliteratuur en geeft zijn kennis aan geïnteresseerden door.

Zijn artistieke vakmanschap ligt vooral in het maken van portretten, fantasy–art en custom–painting.

In 2004 heeft Kuck tijdens een benefitevenement 40 vooraanstaande burgers van Bochum geportretteerd. O.a. de president van het Duitse parlement prof. Norbert Lammert, prof. Groenemeyer en de actrice Tara Schanzara. De opbrengst kwam het Kunst– en Galeriehuis Bochum ten goede.

Ook in 2004 begon hij een liefdadigheidssamenwerking met de UNESCO, waarbij hij tot op de dag van vandaag bekende mensen portretteert die zich inzetten voor vrede, tolerantie en een vreedzame samenleving van verschillende culturen.

Hij is medeoprichter van het vakverbond Airbrush Fachverband e. V.

Roland Kuck is in Duitsland alom bekend door verschillende interviews en demonstraties in radio– en televisieuitzendingen.

Tijdens een Duits–Chinees uitwisselingsprogramma met de hogeschool voor kunsten van Hefei in China kon hij ook daar zijn kennis aan Chinese studenten doorgeven.

Er zijn verschillende lesboeken van zijn hand en educatieve films over illustratie– en airbrushtechniek in omloop. Hij heeft overal in Duitsland en ook daarbuiten tentoongesteld. Eveneens is hij bij internationale kunstmanifestaties en beurzen te vinden.

In 2019 werd Kuck tot eerste voorzitter van het Airbrush Fachverband gekozen. In hetzelfde jaar stichtte hij ook de Airbrush- en Art Academie (Bunde – Kunstschule).

© 2024 Roland Kuck © 2024 Roland Kuck © 2024 Roland Kuck © 2024 Roland Kuck © 2024 Roland Kuck © 2024 Roland Kuck