Jannie Slootweg   
© 2024 Jannie Slootweg

Galerie DI VETRO Glaskunst

Hortensiastraat 7

NL 9675 GP Winschoten

+31(0)5 97 41 32 21

www.divetroglaskunst.nl

Open:
ma: gesloten
di-wo: op afspraak
do–vr: 10–17 uur
za: 12–17 uur
Iedere eerste zondag van de maand: 13–17 uur

Galerie DI VETRO is gevestigd aan de Hortensiastraat in Winschoten, aan de rand van het centrum. In de galerie worden glasobjecten uit eigen atelier van Jannie Slootweg geexposeerd, varierend van schalen tot staande- en wandobjecten. Aansluitend achter de galerie ligt de tuin, die in elk seizoen de moeite waard is om te bekijken.

Glasobjecten buiten spelen met verschillende lichtinvallen en hebben zo een heel eigen dynamiek waardoor de kleuren tot 'leven' komen.

Eind jaren tachtig begon Jannie Slootweg met het bewerken van glas. Eerst als ontwerpster van tiffanylampen en spiegels. Gedurende dit werk ontdekte zij langzaam de verschillende mogelijkheden van glas en ging zich verdiepen in de vele glasbewerkingstechnieken, technieken die je moet beheersen om op een goede manier met glas te kunnen werken.

Langzamerhand veranderde haar tiffanywerkplaats in een kunstenaarsatelier en werd er ruimte gecreëerd voor de benodigde apparatuur waarmee zij nu werkt. Vooral in de glasfusingtechniek.

Veel van wat zij om haar heen ziet is voor haar een bron van inspiratie voor het werk dat zij thans maakt.

Tijdens het creatieve proces ontstaat dan een uniek glasobject dat totaal los is komen te staan van het oorspronkelijke uitgangspunt binnen de visuele wereld om haar heen. Veel van haar werk valt op door het contrast van fijne lijnen afgewisseld met vaak grillige, gebarsten vormen in specifieke glaskleuren. Ook gebruikt zij andere materialen (RVS, hout of steen) om daarmee het glas in een geheel andere context te plaatsen en de oneindig vele mogelijkheden binnen die combinatie(s) te onderzoeken.

Werk van Jannie Slootweg heeft ondertussen zijn weg gevonden naar o.a. Frankrijk, Polen, Luxemburg en diverse plaatsen in Nederland.

© 2024 Jannie Slootweg © 2024 Jannie Slootweg © 2024 Jannie Slootweg © 2024 Jannie Slootweg © 2024 Jannie Slootweg © 2024 Jannie Slootweg