Gina Sossna-Wunder   
© 2024 Gina Sossna-Wunder

Denkmalstraße 4

D 26736 Krummhörn-Rysum

+49(0)171 28 29 444

www.gina-sossna-wunder.com

Open: op afspraak.

Geboren in 1963

Training met verschillende kunstenaars in Hamburg en Wuppertal
Docent aan de Landelijke Academie Krummhörn-Hinte LAK
Tentoonstellingen in Emden, Krummhörn, Leer, Aurich, Norden, Bottrop en Wuppertal

"Het is de fijne poëzie van een landschapsimpressie - vaak verborgen voor de toevallige toeschouwer - die in de schilderijen van Gina Sossna-Wunder kan gevonden worden. Ze dompelt zich onder in een landschap, bewaart de indrukken, verwerkt ze van binnen en brengt ze terug naar haar werk. En daarvoor heeft ze zoveel acteer- en technische mogelijkheden in de ware zin van het woord tot haar beschikking dat ze de toeschouwers kan meenemen, ze kan uitnodigen om hun eigen intellectuele pad te volgen, om ze te begrijpen.
Ze heeft sterke landschapsbeelden nodig, hier in de Krummhörn, maar ook in Bretagne of elders. En ze gaat er krachtig mee om. Dat is wat haar werk zo fascinerend maakt - denk- en ontwerpwerk, niets toevalligs, niets over elkaar heen."
Dr. Karin Bockelmann

Kleurcomposities zijn gemaakt in klassieke acrylverf. Men kan ze zien als een uitsnede van mijn landschapsschilderijen. Het landschapsthema verwerk ik in experimentele, abstracte gemengde technieken. Ik ontwikkel een serie decollages voor de jaarlijkse projectonderwerpen van het LAK met voornamelijk politieke uitspraken.

© 2024 Gina Sossna-Wunder © 2024 Gina Sossna-Wunder © 2024 Gina Sossna-Wunder © 2024 Gina Sossna-Wunder