Elizabeth Kodde   
© 2024 Elizabeth Kodde

Atelier Bell'Arte

Rhederweg 66

NL 9695 CE Bellingwolde

+31(0)5 97 53 16 00

Open: op afspraak.

Schilderen : een feest van ruimte en kleur

Mijn werk is niet op het eerste oog herkenbaar, toch begint het altijd vanuit de realiteit. Al jaren voel ik mij, ook in mijn werk, verweven met de ruimte, de schoonheid en de stilte van Westerwolde, een landschap waarin je oog kan ronddwalen, zonder onverwacht op storende elementen te stuiten.

Mijn schilderijen zijn geen realistische uitbeelding van de wereld om mij heen maar, die werkelijkheid heeft wel een directe invloed op mijn manier van schilderen. Je kunt de ruimte en de stilte erin terugvinden.

Ik geniet ervan om veel met kleuren te werken. Wanneer ik mijn kwast op het doek zet, vormt zich vanuit de kleur die dan ontstaat, steeds opnieuw mijn eigen blik op de wereld, waarin ik leef.

Werken met klei : vorm en kleur combineren

Door te gaan werken met klei is er de laatste jaren een dimensie bij gekomen. Het is voor mij een nieuwe ervaring tactiel en 3-dimensionaal bezig te zijn.

Ik hou er van om vormen handmatig te laten groeien en daarna te verfraaien met kleur. Qua vorm varieer ik op bepaalde thema’s, zoals schalen, kommen en meer vrije vormen.

Na het eerste bakproces komt er een heel andere, maar als schilder wel bekende, fase : het kiezen van kleuren. De kleuren maak ik zelf met door keramische pigmenten gekleurd klei slib.

Zelf keramiek maken heeft een groot verrassingselement. Pas wanneer de oven de tweede keer open gaat kan ik zien of ik blij ben met wat het uiteindelijk is geworden.

© 2024 Elizabeth Kodde
© 2024 Elizabeth Kodde
© 2024 Elizabeth Kodde © 2024 Elizabeth Kodde
© 2024 Elizabeth Kodde
© 2024 Elizabeth Kodde
© 2024 Elizabeth Kodde
© 2024 Elizabeth Kodde
< Ben Kersaan          Tineke Koedam >