Jaap Olof
© 2020 Jaap Olof.

Beneden Veensloot 44

NL 9651 CL Meeden

+31(0)598 63 03 97

www.jaapolof.nl

Öffnungszeit: nach Vereinbarung.

In 1971 heb ik mijn studie Grafisch Ontwerpen aan de Gerrit Rietveld Academie afgerond. In die periode heeft zich de reeds sluimerende belangstelling voor de fotografie verder ontwikkeld.

Nu ik sinds kort gestopt ben met mijn buro voor grafische- en architectonische opdrachten, kan ik mij puur gaan bezighouden met het verder uitbreiden van mijn fotografisch werk. Niet alleen op digitaal gebied, maar vooral ook op het analoge terrein. Zoals opname’s op film, welke ik in de doka print op barietpapier of digitaliseer voor verdere bewerking op de computer voor het vervaardigen van digitale contactnegatieven.

Mijn werk bestaat uit een impressie van mijn waarnemingen in het natuurlijke en industriële landschap, met overwegend de voorkeur in zwart/wit weergave. Dit omdat de compositie voor mijn gevoel, in veel gevallen -door afwezigheid van kleur- hierdoor sterker bepaald wordt.

Meerdere opname’s zijn op een bepaalde wijze bewerkt, zodat ze mij het gevoel geven van de sfeer van het moment van opname, of dat in ieder geval benaderen.

Fotografie; kijken of zien, de moeilijkheid is tevens dat je probeert het 3-dimensionaal origineel weer te geven in het platte vlak. Ga er maar aan staan...

© 2020 Jaap Olof.
© 2020 Jaap Olof.
© 2020 Jaap Olof.
© 2020 Jaap Olof.
© 2020 Jaap Olof.
© 2020 Jaap Olof.

Oben

Copyright notice   
Impressum
Kontakt